martholm.blogg.se

Här kommer jag att skriva lite olika saker jag gör på fritiden och lite annat. Och säkert kommer mina två katter att hamna här ibland också och kanske en och annan dikt.

Ny blogg, bad och städning

Jaha, då har man skaffat ny blogg med ett nytt namn. Och jag ska försöka blogga lite oftare än vad jag gjorde i förra bloggen. Men man skriver ju rätt mycket på facebook, och då tröttnar man på att skriva något i bloggen. Och jag har skrivit lite dagbok. Försökt ett tag i alla fall, men nu har jag tröttnat på det. Hehe! Väldigt likt mig att tröttna på saker efter ett tag.
Men hur som helst har jag haft en bra helg, och jag hoppas att även ni har haft det.
Jag har en ny ledsagare som jag har känt i lite mer än en månad. Jag har fått byta ledsagare rätt mycket och ofta nu, för det har liksom inte fungerat med någon. Jag har inte trivts med dem. Och så var det någon som ville bli ledsagare, men som inte hörde av sig på två veckor för att hon ändå inte ville vara ledsagare till mig. Så där väntade jag på svar i onödan, och hon som har hand om ledsagare fick inte tag på henne på en vecka, men hon avslutades i alla fall.
Så nu har jag då en ny ledsgare som jag faktiskt trivs jätte bra med, och det är verkligen kul och bra. Vi har typ inget gemensamt förutom katter, men vi trivs bra ihop och gör kul saker. Och jag hoppas att hon kan stanna som ledsagare länge så att jag slipper få en ny igen.
 
I går lördag träffade jag faktiskt min ledsgare, och vi var i badhuset för första gången ihop. Jag brukar bada med en vän, men igår badade jag med min ledsgare.
Jag hade jätte kul.
Vi simmade några längder, åkte vattenrutschkana och tränade på min fobi.
Och nu kanske du som läser detta undrar vad jag har för fobi.
Jo, det ska jag berätta.
Min fobi har jag haft sedan födseln. Den innebär att jag inte klarar av när något täpper för öronen så att jag inte hör något eller hör sämre. Innan klarade jag aldrig av att ha öronproppar, och det värsta är att få vatten i öronen. När jag var liten och fick vatten i öronen skrek och grät jag hysteriskt och hade extrem panik.
Jag har även haft vaxpropp i öronen och öroninflammation, och det var rena mardrömmen för mig.
Hur som helst har jag gått på KBT angående den här fobin, för det är en fobi jag ville bli av med eftersom jag inte vill vara rädd när det slår lock för öronen eller när jag badar med vänner och familjen, för under bad spänner jag mig mycket och håller mig undan från andra för att de inte ska råka skvätta vatten i mina öron. Så att bada har varit jobbigt för mig sedan jag var liten.
Men på KBT kom vi fram till att det är ett slags kontrollbehov jag har som gör att jag måste kunna höra. Och vi kom överrens om att jag skulle träna på att använda öronproppar, så jag köpte öronproppar som man faktiskt kan ha när man badar.
Så träningen med öronproppar började jag faktiskt med förra våren. Det var jätte jobbigt i början, så jag kunde mest bara sätta in dem och dra ut dem igen.
Men jag har tränat rätt mycket, och jag har även hörlurar som pluggar igen.
Och när jag var rätt van vid öronpropparna som jag blev rätt snabbt så började jag och min vän som är 11 år äldre än mig och som har varit simlärare i många år att använda mina öronproppar i vattnet.
Det gick bra, och vi badar nästan varje helg.
Och det gick jätte snabbt för mig att ta ett steg längre varje gång.
Och till slut vågade jag faktiskt dyka med öronpropparna i, och inget vatten kommer in i öronen.
Det var en jätte jobbig process att träna på min fobi, och tanken var faktiskt inte från början att jag skulle kunna dyka.
Men nu dyker jag faktiskt med öronpropparna i utan problem. Fast jag får panik emellanåt eftersom jag aldrig har varit under vatten innan. Så jag tappar andan när jag kommer upp och har svårt att andas igen. Men med fortsatt mycket träning kommer jag säkert att kunna hoppa från trampoliner någon gång som är mitt mål. Måste bara bli van att vara under vatten.
Men nu är jag mer under vatten än ovanför även fast jag får panik emellanåt.
Och vi tränar på att jag ska simma på rygg. Både min vän och min ledsgarae lär mig och hjälper mig att simma på rygg, och jag klarar av att simma på rygg helt själv hela längder i stora bassängen när min vän eller ledsagare simmar bredvid. Men först håller de mig under ryggen och släpper sedan taget.
Min ledsgare är också simlärare, så jag blev trygg med henne i vattnet direkt.
Och jag vågar hoppa sittande från kanten i stora bassängen där jag inte når botten. Fast igår höll min ledsagare mig i handen två gånger tills jag vågade hoppa helt själv. Men ännu vågar jag inte hoppa stående, och det kommer nog dröja länge.
Men jag gör hela tiden stora framsteg, och jag är faktisk jätte glad att jag har kommit så här långt på mindre än 1 år. Jag är stolt över mig själv.
Och även om jag aldrig kommer att våga vara under vatten utan öronproppar så gör det inget, för jag mår bra av att använda öronpropparna, och jag accepterar om jag måste använda dem hela livet när jag badar.
Och nu längtar jag faktiskt till sommaren då jag kan bada med mina systrar och visa att jag vågar dyka nu med öronproppar i. Det kommer nog att bli roligare att bada med dem nu när jag faktiskt också kan dyka, fast på mitt sätt med öronpropparna.
Och simglasögon har jag också skaffat nu som jag testade igår i badhuset, och jag fick inte lika mycket panik under vattnet när jag kunde titta under vattnet, så de fungerar jätte bra.
Och en sak som jag tror är att en fobi blir nog mycket större och starkare när man har haft den sedan födseln. Och min fobi är väldigt ovanlig sa hon på KBT. Och hon har aldrig hört talas om någon med en sådan fobi.
Men nog om detta med min fobi.
 
Idag har jag putsat fönster, rengjort ugnen, torkat av inne i kylskåpet och frostat av frysen, så nästa helg blir det storstädning med att damma, dammsuga och torka golven.
Och sedan har jag vårstädningen färdig.
 
Nu ska jag snart göra mig i ordning inför sängen så att jag orkar stiga upp i morgon för att gå till jobbet där vi har dans på måndagar. Och efter det ska jag handla på ICA Maxi, och sedan har jag bordtennis på kvällen halv fem.
Jag har bordtennis i en klubb två gånger i veckan, bowling i en klubb en gång i veckan, och fyrhjuling på crossbana i en klubb en gång i veckan, men crossbanan har inte öppnat ännu efter vinter.
Och så har jag två jobb hela veckorna inom daglig verksamhet.
 
Du får ha en fortsatt bra kväll.
Och här kommer några bilder som du kan titta på.
 
Jag och syrran fikade på stan en dag, och då valde jag detta.
 
 
 
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar:
1 Anonym
skriven :

Jättefina bilder! Kram Eleonor

Svar: Tack! :)
Martina